ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Η κα Χαρά Κουτάλου κατέχει Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση (Msc) στα Πληροφορικά Συστήματα από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Πτυχίο Μαθηματικού από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Διαθέτει πάνω από 20 χρόνια εργασιακή εμπειρία στην ανάπτυξη συστημάτων και εφαρμογών πληροφορικής. Τα τελευταία χρόνια έχει ιδρύσει τη MATRIX Information Technologies που ειδικεύεται στην ανάπτυξη έξυπνων κινητών εφαρμογών για τον Αγροτικό Τομέα με την ονομασία AGRENIO. Οι εφαρμογές για τον αγροτικό τομέα έχουν τύχει αναγνώρισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως καινοτόμες εφαρμογές και έχουν λάβει αντίστοιχη χρηματοδότηση από 2 FIWARE Accelerators (SmartAgriFood και FINISH).
Ο Γιώργος Καραβελάκης είναι Γενικός Διευθυντής της κοινωνικής επιχείρησης ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ, μονάδας γραφικών τεχνών, εκδόσεων και εκτυπώσεων του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων ατόμων. Με σπουδές Μηχανολόγου Μηχανικού στο Οχάιο των ΗΠΑ (BSc και MSc), εργάστηκε αρχικά στην αυτοκινητοβιομηχανία (GM, Dayton,Ohio). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ανέλαβε τη διεύθυνση του εργοστασίου της Control Air Balkan AE και κατόπιν πέρασε στο χώρο των βιομηχανικών πωλήσεων ως Διευθυντής Β. Ελλάδος της Σουηδικής Atlas Copco, ενώ συμπλήρωσε τις σπουδές του με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Αργότερα διετέλεσε Εμπορικός Διευθυντής στις εταιρίες Sarah Lawrence AE και Klefer AE (όμιλος Kleemann). Από τo 2003 που ανέλαβε τη διεύθυνση του ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ ασχολείται ενεργά με τον χώρο της απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, εκπαιδεύτηκε στη Διοίκηση και τον Κοινωνικό Σχεδιασμό στην Αντιμετώπιση της Τοξικοεξάρτησης και ανέπτυξε μεγάλο ενδιαφέρον για τον χώρο της λεγόμενης Κοινωνικής Οικονομίας, την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και ειδικότερα την ίδρυση και επιτυχή λειτουργία ΚΟΙΝΣΕΠ ένταξης αποφοίτων των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ.
Ο Αχιλλέας Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε το 1966 στη Μελβούρνη Αυστραλίας, έχει σπουδάσει πληροφορική και είναι κάτοχος MBA. Μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής.
Το 2008 συνιδρύει την εταιρεία πληροφορικής iQom, που σήμερα αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία πληροφορικής στον τομέα του Retail και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων ελληνικών εταιρειών πληροφορικής όσον αφορά στις εγκαταστάσεις τυποποιημένου επιχειρησιακού λογισμικού Λιανικού Εμπορίου. Ο κ. Τριανταφυλλίδης εξειδικεύεται σε θέματα business analysis και έχει πορευθεί βασιζόμενος στη φιλοσοφία ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων. O Αντώνης Τσιαρσιώτης είναι Product Designer & Co-Founder createNpaste. Σπούδασε στην Αγγλία BSc Product Design & MA Industrial Design. Το 2012 δημιούργησε την επιχείρηση createNpaste η οποία ήταν η πρώτη που πρόσφερε υπηρεσίες στον τομέα του 3D Printing & 3D Scanning στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σκοπός της επιχείρησης ήταν να να βοηθήσει τις ελληνικές εταιρίες να δημιουργήσουν νέα προϊόντα μέσω των υπηρεσιών του 3D Printing 3D Scanning και 3D Design αλλά να δημιουργήσει και να πaράγει και η ίδια νέα προϊόντα. Με το σύνθημα ¨ Αν θέλεις να είσαι πετυχημένος σε αυτόν τον κόσμο κατάφερε να δημιουργήσει μια ομάδα νέων σχεδιαστών με σκοπό να δημιουργήσουν νέα καινοτόμα προϊόντα ανταγωνιστικά με αυτά του εξωτερικού. Κερδίζοντας εμπειρία και γνώσεις όλα αυτά τα χρόνια πλέον είναι σε θέση να προσφέρει νέες ποιοτικές υπηρεσίες αλλά και να δημιουργήσει τα πρώτα προϊόντα που με χαρά θα ανακοινώσει σύντομα.
Η Ολυμπία Παμπουκίδου είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ και έχει εξειδικευτεί στην Οικογενειακή-Συστημική Θεραπεία στο Ινστιτούτο Συστημικής Σκέψης και Συμπεριφοράς. Το 2014 πήρε πτυχίο πιάνου από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εξειδικεύεται στην Μουσική-Θεραπεία παρακολουθώντας το ΠΜΣ (M.A.) «Μουσική-Θεραπεία: Άτομα με Αναπηρία και Ποιότητα Ζωής» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Εργάστηκε στην Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου "ΕΛΠΙΔΑ", καθώς επίσης συμμετείχε και σε άλλα προγράμματα, όπως στο Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ. Επενδύει στην συνεχή κατάρτιση και εκπαίδευση πραγματοποιώντας παρουσιάσεις και συμμετέχοντας σε συνέδρια σχετικά με τα θέματα του αυτισμού, της μουσικοθεραπείας, του θεραπευτικού παιχνιδιού και των ανθρώπων με αναπηρία. Συμμετείχε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» και μαζί με τον ψυχολόγο Αναστάσιο Παπαδόπουλο είναι σε διαδικασία ίδρυσης ενός πρωτότυπου Κέντρου Μουσικοθεραπείας και Ψυχοθεραπείας.
Ο Νικόλαος Τολέρης είναι ιδιοκτήτης της επιχείρησης «ΛΙΟΚΛΑΔΙ» καθώς και αρκετών στρεμμάτων με ελαιόδεντρα στην Χαλκιδική. Η δραστηριότητα της εταιρείας είναι η παραγωγή, η τυποποίηση, η προώθηση και η εξαγωγή λαδιού υψηλής ποιότητας. Δραστηριοποιείται σε περίπου δέκα χώρες καθώς και στην τουριστική αγορά της Ελλάδας. Τα προηγούμενα χρόνια εργάστηκε ως υπαξιωματικός στον Ελληνικό Στρατό, ως πωλητής σε εμπορική εταιρεία καθώς και σε μία χρηματιστηριακή εταιρεία στα Μουδανιά. Η εταιρεία «Λιοστάδι» κέρδισε το Χάλκινο Αριστείο 2016 στον φετινό διαγωνισμό London International Olive Oil Competitions 2016 ενώ μετράει πολλές συμμετοχές σε εκθέσεις και διαγωνισμούς.
|
O D.Sc. Αθανάσιος Κώνστας Μηχανολόγος Μηχανικός είναι Γενικός Διευθύντης της εταιρείας ΜΑΚGAS.
Η επαγγελματική του δραστηριότητα ξεκίνησε την περίοδο 1986-1990 με εκπόνηση μελετών και επίβλεψη εσωτερικών εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας και θερμότητας σε Βιομηχανικές και Οικιακές εγκαταστάσεις στην εταιρεία ΚΑΛΚΩ. Το 1991 ως και το 1997 προχώρησε στην ίδρυση της προσωπικής επιχείρησης με την επωνυμία ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΣ, η οποία ασχολήθηκε με Βιομηχανικές εγκαταστάσεις, κυρίως αερίων καυσίμων και την υλοποίηση πρωτοποριακών εγκαταστάσεων όπως η μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση της Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με Βιοαέριου 240 kW στο Χ.Υ.Τ.Α. στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης και της Μονάδας Παραγωγής Βιοαερίου από Λύμματα στην Αγροτική Σχολή Θεσσαλονίκης. Το 1998 ίδρυσε την εταιρεία MAKGAS η οποία ασχολείται με Βιομηχανικές εγκαταστάσεις, κυρίως αερίων καυσίμων και αποτελεί έναν από τους κυριότερους συνεργάτες της ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Το 2000 ίδρυσε την εταιρεία INTERMAK εργαστήριο πιστοποίησης συσκευών αερίου. H Αΐντα Νίκα είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας A.I.D.A. Marketing & Business Development, η οποία δραστηριοποιείται σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Αλβανία.
Κατέχει πτυχίο Bachelor στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με εξειδίκευση στο Marketing, από το Πανεπιστήμιο Πατρών και συνεχίζει μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις με ειδίκευση στις Ευρωπαϊκές Σπουδές και Διπλωματία στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει διατελέσει Υπ. Μάρκετινγκ και Πωλήσεων για μεγάλες εταιρείες όπως NOTOS COM ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Α.Ε.Β.Ε., οινοποιείο Μπουτάρη Α.Ε. και DORAL Α.Β.Ε.Ε. Από τον Φεβρουάριο του 2014 είναι Γενική Γραμματέας του Σ.Ε.Γ.Ε. – Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος. Από τον Αύγουστο του 2014 είναι Πρόεδρος του BUSINESS MENTALITY μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προάγει την επιχειρηματικότητα. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.) του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ ( Ε.Ι.Μ.), The Chartered Institute of Marketing (CIM), Μεγάλη Βρετανία, μέλος του Κέντρου UNESCO Γυναικών & Ειρήνη στις Βαλκανικές Χώρες και μέλος Δ. Σ. της Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών. O Δρ. Κώστας Νικολάου είναι Πτυχιούχος Χημείας ΑΠΘ, κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδάκτωρ του Université Paris Diderot - Paris 7 στη Ρύπανση Περιβάλλοντος. Παράλληλα με τις σπουδές, συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό και ριζοσπαστικό κίνημα της μεταπολίτευσης. Δίδαξε σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, Γαλλία και Ελλάδα και εργάσθηκε 30 χρόνια στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Διετέλεσε πρόεδρος της διεθνούς ένωσης MESAEP (Μεσογειακή Επιστημονική Ένωση Προστασίας Περιβάλλοντος), αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Κ. Δ. Μακεδονίας, πρόεδρος επιστημονικών συνεδρίων και είναι συν-εκδότης διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 400 εργασίες δημοσιευμένες σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά περιοδικά, βιβλία και πρακτικά συνεδρίων. Είναι Καθηγητής–Σύμβουλος Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Πόλεων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Διαχειρίζεται και γράφει στον ιστότοπο «Διαλεκτικά» (www.dialektika.gr) για την προώθηση της διαλεκτικής προσέγγισης της κοινωνίας, της οικονομίας και του περιβάλλοντος. Συμμετέχει ενεργά στο κίνημα συνεργατισμού και αυτοδιαχείρισης για την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία και την άμεση δημοκρατία. Είναι συνιδρυτής της ΠΡΩ.Σ.Κ.ΑΛ.Ο. – Πρωτοβουλία Συνεργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία, του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας και του κοινωνικού καταναλωτικού συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης «Βίος Coop». Είναι μέλος της «Κίνησης 136» για τη συνεργατική διαχείριση του νερού και της Πρωτοβουλίας για την κοινωνική διαχείριση των απορριμμάτων.
Η Ολυμπία Δάτση γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και από τότε, παρόλο που ταξιδεύει συχνά, δεν την αλλάζει με τίποτα. Οι αρχικές σπουδές της κινήθηκαν στους τομείς της Εσωτερικής Διακόσμησης και της Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Παράλληλα σπούδαζε Ανώτατα Θεωρητικά της Μουσικής ενώ ανέπτυσσε τις γνώσεις και τις δεξιότητες της στην Πολιτιστική Διαχείριση. Έχει συμμετέχει και έχει διοργανώσει κι η ίδια μουσικά φεστιβάλ και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Στήριξε και υπήρξε coach νεανικών μουσικών σχημάτων, καθώς πιστεύει στη δύναμη και στη δημιουργικότητα των νέων δημιουργών και στην ανάγκη της υποστήριξής τους από επαγγελματίες. Σε μια προσπάθεια σύζευξης των ενδιαφερόντων της συν-δημιούργησε με άλλους νεαρούς δημιουργικούς επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης την ΑΜΚΕ Creativity Platform. Ο εθελοντισμός, η ενεργός πολιτειότητα, η δια βίου μάθηση και η ροή της ζωής την οδήγησαν τα τελευταία χρόνια να απασχολείται επαγγελματικά ως εκπαιδεύτρια μη τυπικής μάθησης και μέντορας νέων σε διάφορες ΜΚΟ και Ευρωπαϊκά προγράμματα.
O Γιώργος Σκανδαλάρης είναι αποφοίτησε από το τμήμα Γραφιστικής του ομίλου σπουδών ΑΚΤΟ Αθηνών το 1992.Στη συνέχεια εργάστηκε σε δημιουργικά γραφεία και διαφημιστικές εταιρείες ως Creative Art Director στην Αθήνα. Με την εγκατάστασή του στην Θεσσαλονίκη κέρδισε τον Δημιουργικό Διαγωνισμό της ΔΕΘ το 2008. Το 2010 δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ μικρής διάρκειας «DesThess» με θέμα την Θεσσαλονίκη. To 2011 συμμετείχε στην ομάδα εθελοντών που εργάστηκαν στην διεκδίκηση του τίτλου «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014» , δημιουργώντας την επίσημη ταινία και τον φάκελο που διαγωνίστηκε. Το 2012 τα ντοκιμαντέρ του προβλήθηκαν στην ΕΡΤ3 και τo 2014 ίδρυσε την εταιρεία ‘Des Productions’ με τον Ηλία Κουτρώτσιο και ενώ παράλληλα δημιούργησε την ταινία «Η επιστροφή» για το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Το 2015 η Des Productions κέρδισε τον Κρατικό Διαγωνισμό για το project «Λίμνες Κορώνεια-Βόλβη» δημιουργώντας το ντοκιμαντέρ και το έντυπο υλικό , ενώ δημιούργησαν και το ντοκιμαντέρ «Γειτονιά στο Όριο»,το οποίο προβλήθηκε στο Ολύμπιον. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΕΡΤ3. Η Des Productions έχει στόχο την ανάπτυξη και την δημιουργία σύγχρονων projects χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες και έχοντας πάντα ως βάση τον άνθρωπο και την φύση.
|
Ο Πάυλος Γιαλαγκολίδης γεννήθηκε το 1986 στα Ν.Φλογητά Χαλκιδικής όπου δραστηριοποιείτε επιχειρηματικά και ζει μόνιμα. Ξεκίνησε την αγροτική του εκμετάλλευση το 2009 σαν νέος αγρότης. Η μητέρα μου διατηρεί οπωροπωλείο στα Ν. Μουδανια Χαλκιδικής για την εξυπηρέτηση των τοπικών επαγγελματιών. Ο πατέρας του ασχολείται με το εμπόριο αγροτικών προϊόντων στα Βαλκάνια με έδρα το Plovdiv της Βουλγαρίας. Από το 2013 είναι πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Χαλκιδικής.
Η Πόπη Σουρμαΐδου είναι Νομικός και Πολιτικός Επιστήμων.
Εργάζεται εδώ και 20 χρόνια σαν σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και τα τελευταία 4 χρόνια σαν σύμβουλος Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας. Εκπαιδευμένη οργανωσιακή σύμβουλος με την προσέγγιση . Διευθύνουσα σύμβουλος στο Κέντρο Εργάνη. Αντιπρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση Κέντρων Στήριξης Γυναικών . Μέλος στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Σπείρα Γης που ασχολείται με την εκπαίδευση και τη συμβουλευτική αλλά και την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα με καινοτόμα και απόλυτα φυσικά προϊόντα. Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη Πιερίας. Από το 1978 ασχολείται με την εμπορία και επεξεργασία υαλοπινάκων. Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία «PAP SAFETY GLASS ΑΒΕΕ» που βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων Θεσσαλονίκης και γενικός γραμματέας του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εγκατεστημένων στην Βιομηχανική Περιοχή της Θεσσαλονίκης (ΒΙΠΕΘ). Από το 1997 εκλέγεται στη διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, τον Ιούνιο του 2006, εκλέχθηκε στο αξίωμα του α΄ αντιπροέδρου. Το Δεκέμβριο του 2010 ανέλαβε τα ηνία του επιμελητηρίου από τη θέση του προέδρου. Τον Απρίλιο του 2012 εξελέγη α΄ αντιπρόεδρος στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. Ο Βαγγέλης Βασιλειάδης έχει δίπλωμα ηλεκτρολόγου μηχανικού και μηχανικού Η/Υ από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική (MSc in IT - Knowledge Based Systems) στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
Εργάζεται για περισσότερα από 20 χρόνια σε θέσεις πληροφορικής στον ιδιωτικό τομέα. Το 1992 ξεκίνησε ως μηχανικός λογισμικού στην εταιρεία Γνώμων Πληροφορικής, στην ανάπτυξη εμπορικών εφαρμογών και στην υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων στους τομείς της βομηχανίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου. Το 1999 εργάστηκε για 1 χρόνο στην διεύθυνση μηχανογράφησης της εταιρείας διανομών ΕΚΓΕΚΑ Α.Ε στο έργο μετάβασης σε ολοκληρωμένο σύστημα ERP της SAP. Από το 2000 έως το 2005 εργάστηκε στην Levi Strauss Europe, αρχικά ως υπεύθυνος πληροφορικής της εταιρείας για την περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής και στην συνέχεια, με έδρα στις Βρυξέλλες, ως προϊστάμενος ανάπτυξης συστημάτων για τον οργανισμό supply chain της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη. Στην συνέχεια και μέχρι το 2006 ανέλαβε την θέση του αναπληρωτή διευθυντή γραφείου διαχείρισης έργων πληροφορικής (PMO) για όλο τον οργανισμό. Το 2006 επέστρεψε στην Ελλάδα και στην Γνώμων Πληροφορικής ΑΕ όπου ανέλαβε την σύσταση και την οργάνωση του γραφείου διαχείρισης έργων της εταιρείας και επέβλεψε την υλοποίηση δεκάδων έργων πληροφορικής σε φορείς και οργανισμούς του δημοσίου. Παράλληλα από το 2008 έως το 2011 διετέλεσε υπεύθυνος μιας σειράς έργων έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης για λογαριασμό και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) στον τομέα της ανάλυσης ασφαλείας συστημάτων. Από τον Νοέμβριο του 2012, ο Βαγγέλης Βασιλειάδης είναι συνιδρυτής και διευθυντής ανάπτυξης προιόντων της Agrostis, εταιρείας που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη εφαρμογών και λύσεων πληροφορικής και αυτοματισμών στον αγροδιατροφικό τομέα. Ο Μενέλαος Γκαρδικιώτης είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας. Έχει 13 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον κλάδο της αγροτικής παραγωγής. Τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει ιδρύσει μελετητικό γραφείο το οποίο ασχολείται με τον αγροτικό χώρο και τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της ΕΕ.
Έχει μετάσχεις σε πολυάριθμες ομάδες έργου μελετών που αφορούν τον πρωτογενή τομέα. Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ Τσαυτάρης, την περίοδο 2012 - 2014, με βασική αρμοδιότητα την προετοιμασία του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Σύμβουλος του Υποδιοικητή του ΟΓΑ την περίοδο 2014 - 2015 με αρμοδιότητα τις Διεθνείς Σχέσεις με τους αντίστοιχους ασφαλιστικούς οργανισμούς από χώρες όπως η Γερμανία και οι ΗΠΑ. Γενικός Γραμματέας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου από τις αρχές του 2015 μέχρι και σήμερα. Παναγιώτης Χλιάπας, Γεννημένος το 1973. Αποφοίτησε από το Λύκειο Πολυγύρου και σπούδασε Λογιστική στο ΤΕΙ Σερρών. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του ακολούθησε την οικογενειακή επιχείρηση ελαίου και προϊόντων ελαίου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Στόχος της επιχείρησης είναι η παραγωγή επεξεργασία και η διάθεση ενός πιστοποιημένου προϊόντος με φυσική επεξεργασία καθώς και η εξαγωγική δραστηριότητα . Είναι πρόεδρος του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Πολυγύρου και Γραμματέας της Ένωσης Μεταποιητών Χαλκιδικής. Η επιχείρηση του Παναγιώτη Χλιάπα έχει βραβευτεί τα τελευταία χρόνια για την μαύρη αφυδατωμένη ελιά, την πράσινη χαρακτή ελιά και τελευταία για τις πράσινες τσακιστές ελιές με λεμονοπίπερο στον 3ο Διαγωνισμό Ελληνικής Επιτραπέζιας Ελιάς, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Agro Quality Festival.
|